Rolo rešetke

Rolo rešetke prvenstveno su namijenjena zaštiti objekata. Najčešća izvedba je od pocinčanog čelika, mada je moguća i od aluminija ili inoxa sa nekoliko različitih pletiva (ciglice, saće). Rolo rešetkasta vrata, uz zaštitu objekata, zadovoljavaju i kriterij prozračnosti,te zbog toga zadovoljavaju i protupožarne propise, pa se rolo rešetke  ugrađuju i u stambene ili poslovne objekte sa velikim brojem korisnika, odnosno na ulaz zajedničke garaže.

Kod rolo rešetkastih vrata, ovisno o načinu ugradnje, može i ne mora biti isporučena i zaštitna kutija. Donja lamela vrata dodatno se ojačava radi otpornosti na udare vjetra i ugradnje sistema za zaključavanje. Za rolo rešetkasta vrata nije potrebno izvoditi prag.

Rolo rešetke se izrađuju po mjeri, prema dimenzijama građevinskog otvora, a ugradnja je moguća na nekoliko načina: na unutarnju stranu na nadvoj ili u sami otvor garaže između bočnih zidova, te na vanjsku fasadnu stranu sa kutijom koja štiti od atmosferilija. Motorizacija za rolo rešetkasta vrata može biti izvedena sa tri vrste motorizacije. Odabir motorizacije ovisi o veličini vrata i frekvenciji otvaranja, kao i o odabiru samog investitora. I njegovim potrebama. Motorizacija može biti centralna, bočna ili sa motorom u osovini. Otvaranje rolo rešetkastih vrata može biti na ključ ili pomoću daljinskog upravljača, mada se vrata mogu ugraditi i bez motorizacije i tada se manualno otvaranje vrši uz pomoć lisnatih opruga..